SNS u ponedeljak i o izborima?

Kako B92 nezvanično saznaje sastanak predsedništva SNS biće održan najverovatnije u ponedeljak, a jedna od tema mogli bi biti i vanredni parlamentarni izbori.

Izvor: B92

Subota, 02.02.2013.

12:09

Default images

Ipak, kako kažu izvori B92, trenutno je najvažnije dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, od čega će zavisiti dalji koraci.

Svi detalji trebalo bi da budu poznati u martu.

U SNS kažu da će odluke uvek donositi u skladu sa interesom naroda, a ne na osnovu stranačkog rejtinga, ali i da će insistirati na sprovođenju istrage i hapšenju odgovornih u aferama Šarić i Galenika.

Inače, mogućnost vanrednih izbora se već dugo spominje u javnosti, pa je tako nedavno potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio da je protiv njih, ali i da ne bi "stavio ruku u vatru" da ih neće biti ove godine.

"Ako će raspisivanje izbora i dalje biti glavna i svakodnevna tema u državi, onda je bolje za Srbiju da se raspišu odmah. Najgore je da čitavu godinu svi spekulišu o padu vlade i vanrednom glasanju, umesto da se bavimo ekonomijom i suštinskim temama za život građana", rekao je Ljajić.

Na drugoj strani, ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović ocenila je u četvrtak da su priče o prevremenim izborima "preterane".

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas zatražio je raspuštanje parlamenta i hitno raspisivanje prevremenih izbora.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da nema vremena za priče o novim izborima u Srbiji i da od njegove stranke u tom smislu ništa ne zavisi.

Predsednik SDPS i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da prevremeni izbori nisu dobro rešenje i da ne veruje da jedna afera može da sruši Vladu.

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da bi raspisivanje izbora sada bilo štetna i bespotrebna avantura.

Demokratska stgranka Srbije navodi da premijer Dačić smesta treba da podnese ostavku zbog kontakata sa klanom odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma kaže da su izbori nepotrebni jer bi vlast ponovo formirale iste partije.

Liberalno demokratska partija navodi da su izbori jedino rešenje i da se zemlja ne vodi kao tabloid.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

203 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: