Kapičić: I Srbija je moja domovina

Jugoslovenski general u penziji Jovo Kapičić izjavio da se neće iz Beograda seliti u Crnu Goru.

Izvor: Beta

Nedelja, 29.01.2012.

09:37

Default images

On je dodao da mu je i Srbija domovina, a tamo živi i njegova porodica.

Kapičić je u intervjuu za današnju podgoričku "Pobjedu" rekao da je on u Srbiji proglašen za "crnu ovcu", ali ne zato što je neprijatelj Srba, već zato što kritikuje vlast Srbije.

Prema njegovim rečima, Srbija se još nije odrekla plana da "osvoji" Crnu Goru.

"Okupljaju ovde (u Beogradu) stalno neke Crnogorce, dovode ih na neke sastanke. Daju im pare i savete kako da naprave neku štetu Crnoj Gori. Napisati nešto protiv Mila Đukanovića ovde u novinama je prava poslastica", rekao je Kapičić.

General u penziji, partizanski komandant, komunistički funkcioner bivše Jugoslavije naveo je da mu je od svih političkih partija u Srbiji najbliža Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića.

"Oni imaju zdrave ocene sadašnjeg stanja u Srbiji i znaju šta treba raditi za budućnost Srbije i za ovaj narod", rekao je Kapičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: