U utorak dokazi o svajcarskim racunima

Izvor: B92

Nedelja, 16.06.2002.

16:46

Default images

Ministar finansija u Vladi Srbije Bozidar Djelic rekao je za Radio B92 da ce u utorak javnosti biti predstavljeni dokazi o racunima funkcionera bivseg rezima u svajcarskim bankama. "Srpska delegacija koju je predvodio Aleksandar Radovic dobila je od svajcarskih vlasti dokumenta i zbog toga smo u javnost izasli sa imenima i podacima. U utorak ujutro u Vladi Srbije ce biti odrzana konferencija za novinare na kojoj cemo predociti ta dokumenta i na kojoj ce se videti da je sve ono sto smo rekli dokazano dokumentima, fotokopijama pasosa, potpisima i drugim dokazima za ono o cemu smo pricali", kaze Djelic.

Bivsi premijer Srbije Mirko Marjanovic demantovao je izjavu Djelica da ima racun u svajcarskoj banci UBS u Kjazu, pod brojem 602-530, i na njemu 1,25 miliona svajcarskih franaka. "Bez obzira na to sto se Djelic za svoju izjavu oslanja na navodno sprovedenu istragu, uveravam nasu javnost da je iznet podatak neistinit i sracunat na diskreditaciju moje licnosti i ugleda, sto cu dokazati pred nadleznim sudovima u zemlji i Svajcarskoj", navodi se u pisanoj izjavi Mirka Marjanovica. Odgovarajuci na optuzbe Djelic je kratko rekao da "svako od nas jednog rtrenutka treba da se suoci s realnoscu i sadrzinom svojih postupaka". "Na narodu i javnosti je da procene o kojim licnostima je ovde rec i zato je moj savet onima koji opovrgavaju ono sto je istina da im nist nece pomoci da jos vise lazu posle lazi", rekao je Djelic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: