"Da li su ludi, upozoravam vas... odgovor će biti užasan"

Predsednik Belorusije upozorio na to da, čim britanska municija sa osiromašenim uranijumom eksplodira na pozicijama ruskih trupa, "odgovor će biti užasan".

Izvor: Sputnjik

Sreda, 22.03.2023.

11:52

EPA/SHAWN THEW

Ne treba podržavati trend eskalacije konflikta u Ukrajini, već tražiti puteve za mirno rešavanje problema, izjavio je Aleksandar Lukašenko, komentarišući namere zapadnih zemalja da snabdevaju Ukrajinu municijom sa osiromašenim uranijumom, piše agencija Belta.

"Rusija će nam isporučiti municiju sa pravim uranijumom. Ako su ludi (Velika Britanija), ovom procesu će dati podsticaj. To je najstrašnije i najopasnije", rekao je Lukašenko.

Predsednik Belorusije je napomenuo da čim britanska municija eksplodira na pozicijama ruskih trupa, "odgovor će biti užasan, lekcija za celu planet”.

"Moramo se kretati ka mirnom rešenju. I rusko rukovodstvo i jedna od najvećih svetskih sila – Kina, i mnogi drugi slažu se sa ovim“, rekao je Lukašenko, a preneo je Sputnjik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: