Novo upozorenje RHMZ-a: Mećava, vejavica, snežni nanosi...

Sneg, jak vetar i kiša napravili su tokom dana haos širom Srbije.

Izvor: Blic

Subota, 04.02.2023.

19:31

Novo upozorenje RHMZ-a: Mećava, vejavica, snežni nanosi...
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIÆ/bs

Prema najavi RHMZ, sneg će u većini zemlje nastaviti da pada i tokom noći.

"Do kraja dana vetrovito i osetno hladnije. Na severu Srbije suvo uz postepeno razvedravanje u večernjim satima, dok se u ostalim krajevima zadržava oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 centimetara, a na planinama značajnije povećanje postojećeg za novih 10 do 20 centimetara", navodi se na sajtu RHMZ.

Meteorolozi navode da će duvati jak i olujni severozapadni vetar, a da se na planinama očekuju vejavica, mećava i snežni nanosi.

"Na području Beograda suvo i vetrovito sa jakim i olujnim severozapadnim vetrom", stoji u najavi.

Kako se dalje navodi, u nedelјu i ponedelјak (05 - 06.02.) sneg se očekuje samo u brdsko-planinskim predelima uz dalјe, ali manje povećanje visine snežnog pokrivača.

"Sledeće sedmice u nizijama jutarnja temperatura od -10 do -4 °S, lokalno i manje, na planinama i do -20 °S. Maksimalna temperatura do srede u većini mesta oko ili malo ispod 0 °C, a od četvrtka u manjem porastu", precizirali su u prognozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: