"Invazija" migranata na Veliku Britaniju: Oboren rekord

Skoro 700 migranata ušlo je u Veliku Britaniju prešavši Lamanš za samo jedan dan, što je rekord za ovu godinu.

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2022.

16:09

EPA-EFE/STUART BROCK

Ovu informaciju saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

Ukupno 696 migranata u 14 malih čamaca prešlo je u ponedeljak kanal između Francuske i Velike Britanije. Prethodni rekord postavljen je u aprilu, kada je prešla 651 osoba.

Iako su francuske vlasti zaustavile jedan od brodova sa 35 ljudi, francuska vlada je optužena da nije ispunila svoju moralnu dužnost da zaštiti ugrožene ljude i spreči krijumčare da iskorišćavaju migrante koji pokušavaju da pređu u Veliku Britaniju.

"Francuska ima moralnu i međunarodnu obavezu da zaštiti ugrožene ljude, spase živote, zaustavi krijumčare ljudi i bori se protiv organizovanog kriminala", rekla je poslanica Torijevaca Natali Elfike.

Sa ovom cifrom, ukupan broj migranata koji su u Veliku Britaniju stigli prelaskom Lamanša 2022. godine premašio je 17.000.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: