Fon Kramon o Balkanu: "Mora se nešto i njima dati"

U slučaju davanja kandidatskog statusa Moldaviji i Ukrajini, mora se nešto dati i zemljama Zapadnog Balkana.

Izvor: B92

Nedelja, 19.06.2022.

19:10

Fon Kramon o Balkanu:
EPA-EFE/AHMED JALIL

To je danas u Sarajevu izjavila izvestilac Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan Viola fon Kramon.

To, kako je rekla, podrazumeva i status kandidata za BiH.

"Mi evropski parlamentarci uvek govorimo da u slučaju da se status kandidata da Moldaviji i Ukrajini, takođe moramo dati nešto zemljama Zapadnog Balkana da bismo pokazali da smo kredibilni i da poverenje u nas nije u potpunosti izgubljeno", rekla je Fon Kramon.

Odgovarajući na pitanje novinara šta bi podrazumevalo vraćanje kredibiliteta, odgovorila je da je reč o statusu kandidata za BiH, otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom i o viznoj liberalizaciji za samoproglašeno Kosovo, prenosi Srna.

Fon Kramona je u Sarajevo doputovala sa grupom evroparlamentaraca i članova Bundestaga iz grupacije Zelenih, u kojoj su i predsednik delegacije Parlamenta EU za odnose sa BiH Romeo Franc i član Bundestaga Boris Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: