Bukte protesti: Suzavac, zatvoreni mostovi, vlasti izdale upozorenje VIDEO/FOTO

Sudanske bezbednosne snage ispalile su u subotu suzavac kako bi razbile demonstracije u Kartumu.

Izvor: B92

Subota, 25.12.2021.

14:45

Bukte protesti: Suzavac, zatvoreni mostovi, vlasti izdale upozorenje VIDEO/FOTO
EPA-EFE/STRINGER

Demonstranti ponovo protestuju u prestonici i drugim gradovima protiv vojnog puča u oktobru.

Na hiljade Sudanaca izašlo je na ulice uprkos tome što su vlasti pojačale bezbednost u Kartumu, rasporedile vojsku i zatvorile sve mostove preko reke Nil, koji povezuji Kartum sa obližnjim Omdurmanom i distriktom Bahri, prenela je agencija SUNA. Vlasti su upozorile demonstrante da se ne približavaju "suverenim i strateškim" lokacijama u centru Kartuma, odnosno vladinim zgradama i ključnim institucijama.
Tanjug/AP Photo/Marwan Ali
Protestni marševi počeli su na različitim lokacijama odakle su demonstranti krenuli ka predsedničkoj palati. Bezbednosne snage upotrebile su suzavac kako bi sprečile demonstrante da se približe palati, rekao je sudanski aktivista Nazim Sirag, prenosi AP. Agencija prenosi i da su ranije danas prekinute Internet usluge.
Tanjug/AP Photo/Marwan Ali
Na protestima prošlog vikenda, poginulo je najmanje troje demonstranata, a više od 300 ljudi je ranjeno.

Protesti protiv državnog udara nastavljeni su čak i nakon što je prošlog meseca vraćen na položaj svrgnuti premijer Abdalah Hamdok, a demonstranti su zahtevali da vojska više ne učestvuje u vladi i da se raspišu slobodni izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: