Ružić otkrio: Bilo pokušaja zloupotreba testa iz srpskog

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio da je bilo pokušaja zloupotrebe testa iz maternjeg jezika.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.06.2021.

09:53

Ružić otkrio: Bilo pokušaja zloupotreba testa iz srpskog
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Prema njegovim rečima, to je sasečeno u korenu. "Neće biti tolerisana bilo kakva zloupotreba", rekao je jutros Ružić na TV Pink.

Naveo je da je jučerašnjem testu iz srpskog jezika pristupilo 98,55 odsto učenika od ukupno 68.282.

Ministar je rekao da je zamisao bila da ovogodišnji testovi budu pojednostavljeni, zbog prethodne izazovne godine usled epidemije kovida 19, te da mu je drago što su i učenici za test iz srpskog rekli da je lakši.

"Deca su ocenila da je test iz srpskog bio lakši i to nam je od početka bila namera, da struktura testa korespondira sa obrazovnim sadržajima koji su se sagledavali u školskoj godini koja je bila u vanrednim okolnostima", poručio je Ružić.

Svršeni osmaci danas polažu test iz matematike, a sutra kombinovani test.

Preliminarni rezultati završnog ispita za osmake znaće se 27. juna, a konačni će biti objavljeni 2. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: