Vučić vs. robot Ema: Zašto si došla u Srbiju? VIDEO

Predsednik Srbije obilazi izložbeni prostor Centra za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju u prostoru Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.06.2020.

10:02

Vučić vs. robot Ema: Zašto si došla u Srbiju? VIDEO
Tanjug, Rade Preliæ

Tom prilikom Aleksandar Vučić imao je priliku da razgovara s robotom, kome je postavio pitanje, a robot mu je odgovorio, između ostalog, da voli Srbiju.

Domaćini su predsednika upoznali sa svim onim čime Centar razpolaže, između ostalog i robota Emu, koju je Vučić upitao zbog čega je došla u Srbiju, na šta mu je ona odgovorila da "voli Srbiju".

"Naravno da sam došla, ja volim Srbiju. Ovo je zemlja sa divnom prirodom i ljudima i ima pred sobom budućnost za razvijanje robotičkih disciplina. Sigurna sam da ćete postati jedna od najnaprednijih zemalja na svetu", odgovorila je Ema.

On je imao priliku da vidi i pametne učionice opremljene interaktivnim tablama, koje su povezane sa tabletima koje imaju učenici i da se upozna sa softverima koji su napravljeni da bi olakšali održavanje časova.

U jednoj od laboratorija gosti su mogli da vide kako izgleda jedna lekcija iz fizike. Zatim su obišli zonu u kojoj se razvijaju veštine potrebne za 21. vek, ali i osobine kao što su saradnja, timski duh, ali i talenti učenika.

Inače, Centar je zajednički poduhvat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije "NetDragon Websoft Holdings Limited" i deo je strateškog programa razvoja Srbije koji prepoznaje značaj i prednost znanja inovacija i interneta.

Svečano otvaranje centra planirano je za prvu polovinu jula, kada će u Beograd doći i kineski partneri.

Uz predsednika Srbije izložbeni prostor posetili su i ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: