Šta se dešava u DS? Pokušaj izbacivanja, kršenje pravila, Tviter, Đilas

Statutarna komisija DS poništila odluku Izvršnog odbora o izbacivanju iz DS pokrajinskog poslanika DS i odbornika u SO Ruma Nenada Borovića i Gorana Savatića.

Izvor: B92

Petak, 19.07.2019.

07:00

Šta se dešava u DS? Pokušaj izbacivanja, kršenje pravila, Tviter, Đilas

Kako piše "Blic", na sednici, održanoj u sredu uveče, usvojene je žalba Borovića i Savatića.

Ukinuta je prvostepena odluka i vraćena na ponovno odlučivanje. Šest članova Statutarne komisije glasalo je protiv odluke IO, a samo jedan "za', kaže za "Blic" izvor iz tog tela.

Nakon disciplinskog postupka i predloga predsednika stranke Zorana Lutovca da dvojica članova budu isključena iz članstva, IO je u većini podržao njegov predlog, ali će, po svoj prilici, morati da se izjasne još jednom.

Članovi Statutarne komisije smatraju da je grubo prekršena procedura prilikom odlučivanja o izbacivanju Borovića i Savatića, navodi sagovornik lista. Borović kaže da nije iznenađen ovakvom odlukom.

Od prvog momenta sam govorio da su bojkot i odluka o bojkotu politički pogrešni i pravno neutemeljeni. Oni nisu zasnovani na odluci stranačkih organa, tj. Glavnog odbora stranke, već je o bojkotu odlučivala manjina i zato je takva odluka manjkava, rekao je on za "Blic".

Borović navodi da je "ne može ništa postići samovoljom, niti slepim praćenjem Tviter naloga Dragana Đilasa".

Nisam prekršio nijednu odluku i zaključak Statutane komisije za mene predstavlja satisfakciju, kazao je on.

Iako je predsednik IO DS Dušan Kostadinović podneo prijavu i protiv poslanika Radoslava Milojičića Kene, čiji je opštinski odbor u Smederevskoj Palanci prethodno raspustio zbog, kako je rekao, pasivnosti, Lutovac nije odlučio da i protiv Milojičića pokrene disciplinski postupak, navodi list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: