Napadi na učenike srpske nacionalnosti u Podgorici

Učenici srpske nacionalnosti su verbalno ali i fizički napadnuti u Osnovnoj školi "Dragiša Ivanović" u Podgorici, a uprava škole i nastavnici nisu reagovali.

Izvor: B92

Petak, 28.06.2019.

14:16

Napadi na učenike srpske nacionalnosti u Podgorici
Ilustracija: Deposit photos/karnizz

Glavni akter neprimerenog ponašanja je učenica osmog razreda K. P., koja je prvo pevala ustašku pesmu "Čavoglavu" ispred zbornice, i to u prisustvu dežurnog nastavnika M. B., koji nije reagovao, prenosi In4s.

Ona je u školu donela i nož koji je stavila pod grlo učenici J. P., pa je nastavnica prekinula čas i pozvala razrednu.

Učenica K. P. je, takođe, napala učenike J. P., B. I., P. Š. i J. J., koje je udarala pesnicama i nogama, pa su narednog dana u školu došli roditelji napadnutih učenika, ali umesto da se situacija smiri, došlo je do konflikta sa roditeljima K. P.

Učenica je napala verbalno i učenika D. Đ., kome je zapretila: "Videćeš ti, Srbine, šta te čeka".

Učenica je u školu donosila i improvizovane letke, rukom pisane, koje je delila po razredu, a na kojima piše: "Marš, Srbi, napolje. Crnom Gorom upravljaju Hrvati".

Niko od nadležnih u školi i crnogorskom ministarstvu prosvete nije se, zasad, oglasio o tom slučaju, navodi portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: