Tri bugarska ministra podnela ostavke posle udesa

Tri ministra u bugarskoj vladi podnela su ostavku nakon autobuske nesreće u kojoj je poginulo 17 ljudi, a nekoliko povređeno.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2018.

22:10

Tri bugarska ministra podnela ostavke posle udesa
Foto: Tanjug/AP

Prethodno je bugarski premijer Bojko Borisov pozvao ministre unutrašnjih poslova, saobraćaja i regionalnog razvoja Valentina Radeva, Ivajla Moskovskog i Nikolaja Nankova da podnesu ostavke i preuzmu političku odgovornost što što su oni i učinili.

Ostavke trojice ministara koje je imenovala Borisovljeva partija GERB, treba da potvrdi parlament.

Nesreća se dogodila u subotu kada se prevrnuo putnički autobus i sleteo sa autoputu, oko 50 kilometara severno od Sofije.

Na licu mesta poginulo je 13 ljudi, među kojima i jedan dečak, a četiri osobe preminule su u bolnici. Uzrok nesreće se ispituje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: