Kolona ministara imala udes, prevrtalo se vozilo Đorđevića

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević doživeo je saobraćajnu nezgodu vraćajući se sa predizbornog mitinga u Negotinu.

Izvor: Tanjug, "Danas"

Ponedeljak, 18.12.2017.

07:43

Kolona ministara imala udes, prevrtalo se vozilo Đorđevića
Tanjug, Dimitrije Goll

Vest, koju je prvobitno preneo list "Danas" na svojoj internet-stranici, potvrdilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je navelo da je ministar Đorđević sa svojim saradnicima doživeo nezgodu sinoć oko 19:45 časova.

Nezgoda se dogodila kod Velikog Gradišta, u smeru prema Požarevcu, navodi se u saopštenju.

Sam ministar nije zadobio povrede, dok je troje njegovih saradnika nakon pregleda u požarevačkoj Opštoj bolnici sa lakšim povredama prebačeno na VMA i nakon detaljnog pregleda pušteno na kućno lečenje. Ministar Đorđević je u toku noći obišao svoje saradnike.

Izvor blizak istrazi za "Danas" je rekao da je ministar žurio da stigne na vreme u Kostolac na predizbornu konvenciju SNS-SPS. Vozač automobila u kom se nalazio ministar sa prartnjom, usled brzine i loših vremenskih uslova i stanjem na kolovozu - padao je sitan sneg, bio je klizav kolovoz i hladno vreme - izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo s puta.

"Nekoliko vozila iz kolone koja je iz Negotina išlo z a Kostolac, usled brzine i klizavog puta, izgubilo je kontrolu nad njima i počelo je da šeta levo desno po putu. Vozač automobila, u kome je bio ministar Đorđević, da ne bi udario u vozilo ispred sebe koje mu se isprečilo, naglo je zakočio. Usled tog naglog kočenja, vozilo se zanelo i sletelo sa puta. Prilikom sletanja vozilo se nekoliko puta prevrnulo i tumbajući se zaustavilo. Druga vozila, među kojima je bio i lider SPS-a, Ivica Dačić odmah su se zaustavili i pritekli u pomoć unesrećenima. Ubrzo je došla Hitna pomoć i preuzela putnike da im ukaže pomoć", kaže izvor lista "Danas" i dodaje da sam ministar nije zadobio nikakve povrede i da je odmah sa ostalima nastavio put za Kostolac, dok su trojica njegovih saradnika, pomoćnika, nakon ukazane pomoći prebačeni u požarevačku Opštu bolnicu radi dalje opservacije.

Ivica Dačić obraćajući se prisutnima na mitingu i izvinio se na zakažnjenju rekavši da kasne zbog saobraćajne nezgode. "Kasnimo zbog saobraćajne nesreće. Preživeli smo bombardovanje i uvek smo stizali tamo gde treba, tako da ni ova mala saobraćajka nas nije portemetila da vam se obratimo", rekao je razlog kašnjenja ministar Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: