Svet 0

29.03.2024.

16:15

Amerika pokušava da oslobodi Gerškoviča iz Rusije; Bajden: Radimo na tome

Po isteku godinu dana od pritvaranja Evana Gerškoviča, novinara "Volstrit džornala" u Rusiji, predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da SAD svakodnevno rade na njegovom oslobađanju.

Izvor: Tanjug

Amerika pokušava da oslobodi Gerškoviča iz Rusije; Bajden: Radimo na tome
shutterstock, Ron Adar

Podeli:

Gerškovič je uhapšen dok je bio na novinarskom zadatku u Jekaterinburgu na Uralu.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je Gerškovič delovao po naređenju vlade SAD i prikupljao državne tajne, ali nije pružio dokaze koji bi podržali negiranje ovih optužbi, iako zvanični Vašington tvrdi da je novinar Volstrit džrnala u Rusiji nezakonito pritvoren.

"Volstrit džornal" je objavio praznu naslovnu stranu svog današnjeg izdanja i naslov "Njegova priča bi trebalo da bude ovde".

Nedavno sudsko saslušanje ponudilo je malo novih informacija o Gerškovićevom slučaju, ali po peti put mu je produžen pritvor, ovog puta do seldećeg ročišta, a najmanje do 30. juna.

"Nastavićemo da radimo svaki dan da obezbedimo njegovo oslobađanje. Nastavićemo da osuđujemo užasne pokušaje Rusije da iskoristi Amerikance kao monetu za pregovaranje. Nastavićemo da se borimo protiv svih onih koji žele da napadnu slobodnu štampu ili novinare, stubove slobodnog društva", rekao je Bajden.

Bajden je rekao da SAD rade na oslobađanju svih Amerikanaca koji su držani kao taoci ili nezakonito pritvoreni u inostranstvu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: