Svet 0

22.03.2024.

16:42

Izraelska vojska: Otvaramo novu rutu za humanitarnu pomoć Pojasu Gaze

Izraelska vojska saopštila je danas da je otvorila novu rutu za humanitarnu pomoć Pojasu Gaze i da dozvoljava ulazak neograničenih količina u tu palestinsku enklavu.

Izvor: Tanjug

Izraelska vojska: Otvaramo novu rutu za humanitarnu pomoć Pojasu Gaze
Profimedia

Podeli:

Šef izraelske uprave za vezu za Pojas Gaze Moše Tetro rekao je na novom punktu za ulazak pomoći na severu enklave da, prema analizi Izraela, tamo nema gladi, preneo je Rojters. Tetro tvrdi da dovoljna količina hrane ulazi u Pojas Gaze svaki dan.

Prema njegovim rečima, kroz taj punkt u četvrtak je prošao konvoj od sedam kamiona, što je bio treći put da je korišćena ta ruta.

"Činimo sve što možemo da povećamo količinu humanitarne pomoći koja stiže u Gazu", rekao je Tetro.

Ujedinjene nacije saopštile su da postoji neposredna opasnost od gladi na severu Pojasa Gaze i upozorile da će se širiti na druge delove enklave.

Međunarodna zajednica vrši pritisak na Izrael da omogući dostavljanje veće količine pomoći za 2,3 miliona stanovnika Pojasa Gaze, navodi britanska agencija.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: