Svet 6

18.03.2024.

21:26

Putin se pojavio: "Uspeli smo" VIDEO

Ruski predsednik Vladimir Putin nakratko se pojavio na koncertu na otvorenom na Crvenom trgu povodom 10. godišnjice ruske aneksije Krima od Ukrajine.

Izvor: Index.hr

Putin se pojavio: "Uspeli smo" VIDEO
Profimedia/Sefa Karacan / Anadolu

Podeli:

Aneksija crnomorskog poluostrva bila je preteča okupacije još četiri ukrajinska regiona. Rusija je anektirala Krim u martu 2014, nakon intervencije svojih specijalnih snaga. U septembru 2022. objavila je pripajanje još četiri regiona – Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja.

"Povratak u otadžbinu pokazao se težim i tragičnijim, ali smo uspeli i to je veliki događaj u istoriji naše zemlje", rekao je Putin na sastanku.

Uz Putina na proslavi, njegova tri protivnika zajedno su pevala rusku himnu

Dve godine nakon što je pokrenula ono što naziva "specijalnom vojnom operacijom“, Rusija nije u potpunosti zauzela četiri regiona, ali se glasanje na trodnevnim predsedničkim izborima u Rusiji takođe održalo u delovima Ukrajine koje kontrolišu njene snage. Ukrajina je rekla da je takva praksa nezakonita i bezvredna.

Uz Putina, na proslavi su bila i trojica njegovih izbornih protivnika, koji su zajedno sa okupljenim pevali rusku himnu. Putin je rekao da "Rusija ide napred, ruku pod ruku sa teritorijama koje je okupirala u Ukrajini“.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: