Svet 1

18.03.2024.

10:40

Čestitao i Si

Predsednik Kine Si Đinping čestitao je Vladimiru Putinu ponovni izbor za predsednika Rusije, preneli su danas kineski državni mediji.

Izvor: Tanjug

Čestitao i Si
Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Podeli:

S druge strane Putin je na konferenciji za novinare nakon završetka predsedničkih izbora rekao da su odnosi između Rusije i Kine stabilizirajuci faktor u evroazijskom regionu, prenela je Sinhua.

Prema njegovim rečima, odnosi su se dobro razvili u prethodne dve decenije, veoma su stabilni i dopunjuju se. "Najvažnije je poklapanje državnih interesa. To stvara veoma dobar ton za rešavanje zajedničkih problema u oblasti medjunarodnih odnosa", rekao je predsednik Rusije.

On je kazao da je Kina veoma aktivna u međunarodnoj areni i da postiže veliki uspeh. "Ona ima mnogo prijatelja širom sveta", dodao je on.

Putin je izrazio uverenje da će bilateralna saradnja nastaviti da jača u narednim godinama.
 

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: