Svet 1

18.03.2024.

14:36

Putin jasan: Planeta je na korak od trećeg svetskog rata, ali...

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas Zapad da bi direktan sukob između Rusije i NATO-a na čelu sa SAD značio da je planeta na korak od trećeg svetskog rata.

Izvor: Beta/AFP

Putin jasan: Planeta je na korak od trećeg svetskog rata, ali...
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Podeli:

Kako je dodao, malo ko želi takav scenario.

Rat u Ukrajini izazvao je najdublju krizu u odnosima između Moskve i Zapada od Kubanske raketne krize 1962. godine, piše Rojters.

Putin, iako često upozorava na rizik od nuklearnog rata, kaže da nikada nije osetio potrebu da koristi nuklearno oružje u Ukrajini.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je prošlog meseca da ne može da isključi raspoređivanje kopnene vojske u Ukrajini u budućnosti. Mnoge zapadne zemlje distancirale su se od tog stava, a pojedine, posebno u istočnoj Evropi, izrazile su mu podršku.

Na pitanje Rojtersa da prokomentariše Makronovu izjavu i rizik od sukoba Rusije i NATO, Putin je šaljivo odgovorio kako je "sve moguće u modernom svetu".

"Svima je jasno da će to biti na korak od trećeg svetskog rata u punom obimu. Mislim da je malo ko zainteresovan za ovo", rekao je Putin novinarima nakon pobede na predsedničkim izborima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: