Svet 4

24.06.2024.

17:20

"Užasnuti su...": Rusima ovo omogućava precizne udare

Ukrajinski vojnici u oblasti Harkova uplašeni su zbog upotrebe novih ruskih avionskih bombi FAB-3000, rekao je britanski analitičar Aleksandar Merkuris na svom Jutjub blogu, prenose RIA novosti.

Izvor: Novosti

"Užasnuti su...": Rusima ovo omogućava precizne udare
Tanjug/John Hamilton/U.S. Army via AP, File

Podeli:

"Ukrajinci su užasnuti ruskom upotrebom novih bombi FAB-3000, koje su testirane u oblasti Lipeca (region Harkov)", rekao je on.

Kako navodi Merkuris, Rusija je poboljšala performanse svojih visokoeksplozivnih bombi, što će im omogućiti da izvode udare sa većom preciznošću.

U petak je nemački novinar Bilda Julian Repke, pozivajući se na video koji se proširio internetom, najavio prvu upotrebu FAB-3000 od strane ruskih trupa. Novinar je naglasio da municija sadrži 1,2 tone eksploziva. Pored toga, dodao je on, FAB-3000 ima kolosalan domet uništenja i izaziva ogromnu štetu.

Ministarstvo odbrane je u martu najavilo pokretanje masovne proizvodnje trotonskih visokoeksplozivnih avionskih bombi FAB-3000. Kako je za RIA Novosti rekao vojni ekspert Aleksej Leonkov, vazdušna bomba od tri tone ima takvu razornu moć da može da se koristi za juriš na posebno utvrđena područja, a nove tehnologije će je pretvoriti praktično u oružje visoke preciznosti.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: