Svet 3

24.06.2024.

16:28

Hteli da ubiju Zelenskog? Najavljeno: Čistka

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski najavio veliku čistku, nakon što su dvojica oficira optužena za planiranje ubistva visokih državnih zvaničnika.

Izvor: Tanjug

Hteli da ubiju Zelenskog? Najavljeno: Čistka
Profimedia

Podeli:

Prema rečima Zelenskog, novi šef ukrajinske Uprave državne bezbednosti (UDO) Oleksij Morozov će iz te organizacije ukloniti sve članove koji je diskredituju.

Predstavljajući osoblje pukovnika Oleksija Morozova, Zelenski je rekao da je njegov glavni zadatak da osigura da se UDO-u pridruže isključivo osobe koje su odane Ukrajini, prenosi Rojters.

''I, naravno, agencija mora biti očišćena od svakoga ko ne izabere Ukrajinu ili diskredituje UDO", naveo je on na Telegramu.

Služba državne bezbednosti (SBU) saopštila je prošlog meseca da je otkrila da su dvojica pukovnika UDO sarađivala sa Rusijom na planiranju ubistva Zelenskog i drugih zvaničnika, uključujući šefa vojne obaveštajne službe Kirila Budanova.

Zelenski je otpustio prethodnika Morozova, Serhija Ruda dva dana nakon što je SBU privela zaposlene u agenciji za koje je tvrdila da su radili za rusku Federalnu službu bezbednosti i dali joj poverljive informacije.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: