Svet 0

24.06.2024.

7:10

Teroristički napad u Rusiji: Poginulo više od 15 policajaca i nekoliko civila

U terorističkim napadima u Derbentu i Mahačkali, u južnoj ruskoj republici Dagestan poginulo je više od 15 policajaca i nekoliko civila, saopštio je danas guverner Sergej Melikov novi bilans napada.

Izvor: Tanjug

Teroristički napad u Rusiji: Poginulo više od 15 policajaca i nekoliko civila
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

U nedelju je izvedeno više napada na sinagogu i crkvu u Derbentu, kao i na pravoslavnu crkvu i dve policijske stanice u Mahačkali.

U ovim gradovima uveden je režim protivterorističke operacije, saopštile su dagestanske vlasti.

"Više od 15 policajaca su žrtve terorističkog napada“, naveo je Melikov na svom Telegram kanalu nakon rezultata rada operativnih štabova formiranih nakon napada u Derbentu i Mahačkali.

On je dodao da je ubijeno još nekoliko civila, prenosi Interfaks. Nacionalni antiteroristički komitet (NAC) izvestio je o likvidaciji pet militanata u Dagestanu, gde uglavnom žive muslimani.

Trojica likvidiranih identifikovana su kao sinovi i nećaci šefa Sergokalinskog okruga republike.

Prema podacima republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova, 16 osoba je prebačeno u bolnicu u Mahačkali - 13 ranjenih policajaca i tri civila.

U Dagestanu je od danas trodnevna žalost.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: