Svet 0

23.06.2024.

22:41

Ovo su teroristi koji su počinili masakr u Dagestanu FOTO/VIDEO

Nakon terorističkih napada u Dagestanu, u kojima je ubijeno šest polijcajaca i ranjeno najmanje 12 ljudi, mediji prenose da su teroristi koji su izvršili napad u Mahačkali identifikovani, a reč je o Osmanu i Adilu Omarovu.

Izvor: Blic.rs

Ovo su teroristi koji su počinili masakr u Dagestanu FOTO/VIDEO
Shutterstock/warunee singlee

Podeli:

"U napadu na Mahačkalu učestvovala su dva sina šefa Sergokalinskog okruga Dagestana Magomeda Omarova: Osman i Adil Omarov," potvrdio je Komersant ovu informaciju izvor u agencijama za provođenje zakona.

On je podneo ostavku, a potom je i priveden.

Napadači na pravoslavne crkve i sinagoge u Derbentu i Mahačkali bili su sledbenici međunarodne terorističke organizacije. Organi za provođenje zakona su to javili TASS-u.

"Militanti koji su izvršili napade u Mahačkali i Derbentu pristalice su međunarodne terorističke organizacije. Tokom istrage biće identifikovani njihovi organizatori," rekao je sagovornik agencije.

Koristili oružje ubijenih policajca

Prema izvoru agencije, militanti su koristili oružje strane proizvodnje, uključujući najmanje jednu jurišnu pušku. Napadači su koristili i oružje ubijenih i ranjenih policajaca.

Broj napadača je i dalje nepoznat, prema zvaničnim podacima, privedena su dva militanata.

Uveden režim protivterorističke operacije

Deo Derbenta je bez struje. U republici je uveden režim protivterorističke operacije. Otvoreni su krivični slučajevi za terorizam.

Tri teroristička napada u jednom danu

Podsećamo, danas je došlo do terorističkog napada u gradu Derbentu i Mahačkali, u Republici Dagestan, u kom je ubijeno najmanje šestoro policajaca, a ranjeno najmanje 12. Među žrtvama je i sveštenik Nikolaj Kotelnikov (66) kojem su napadači prerezali grkljan.

"Prema informacijama koje sam dobio, otac Nikolaj je ubijen u crkvi u Derbentu i prerezan mu je grkljan. Imao je 66 godina i bio je veoma bolestan. Upucan je čuvar Mihail u crkvi u Mahačkali-1, naoružan samo gasnim pištoljem," rekao je predsednik Javne komisije za praćenje Dagestana, prenose tamošnji mediji i društvene mreže.

Nakon napada u Dagestanu, došlo je i do pucnjave na granici Abhazije i Ruske Federacije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: