Svet 1

23.06.2024.

19:04

Jezivi detalji napada u Rusiji: Svešteniku je prerezan grkljan

U jezivom napadu koji se dogodio danas na crkvu i sinagogu u gradu Derbentu, u Republici Dagestan, ubijeno je najmanje troje ljudi, među kojima je i jedan sveštenik, a ima i nekoliko ranjenih.

Izvor: Blic.rs

Jezivi detalji napada u Rusiji: Svešteniku je prerezan grkljan
Profimedia

Podeli:

Prema tamošnjim medijima i navodima sa društvenih mreža, jedan od sveštenika je ubijen, kada mu je jedan od napadača prerezao grkljan.

"Prema informacijama koje sam dobio, otac Nikolaj je ubijen u crkvi u Derbentu i prerezan mu je grkljan. Imao je 66 godina i bio je veoma bolestan. Upucan je čuvar Mihail u crkvi u Mahačkali-1, naoružan samo gasnim pištoljem", rekao je predsednik Javne komisije za praćenje Dagestana, prenose tamošnji mediji i društvene mreže.

Kako je podelio ukrajinski kanal "Kanal 5" na X platformi, napadači koji su danas otvorili vatru u Dagestanu viđeni su kako pucaju na ulici, dok jedan od napadača ulazi u policijski automobil i pretura po stvarima.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

18 h

Podeli: