Svet 10

19.06.2024.

10:12

Po prvi put, uspeli su: Zarobljeno rusko "čudovište" VIDEO

Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci i fotografije za koje se tvrdi da su to prvo ukrajinsko zarobljavanje ruskog takozvanog "tenka kornjača“, prenosi The Var Zone.

Izvor: Jutarnji list

Po prvi put, uspeli su: Zarobljeno rusko "čudovište" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Rusi su bili prinuđeni da grade ogromne monstruoznosti, tenkove koji su sa svih strana potpuno zaštićeni improvizovanim oklopnim pločama, kako bi zaštitili posadu od dronova, posebno od savremenih FPV dronova tzv. kamikaze. Takvi dronovi prvi put su se pojavili na ratištu u aprilu.

Snimak dronom u trajanju od 76 sekundi snimljen je ubrzo nakon što su Ukrajinci uspeli da zarobe tenk, što se navodno dogodilo u nedelju, nedaleko od Kliščivke u regionu Donjecka.

Na snimku se vidi i zarobljeni ruski vojnik kojima su ruke bile vezane na leđima. 


Snimci koji kruže internetom poslednjih meseci pokazuju kako Rusija koristi fiksne metalne strukture nalik na školjke oko svojih tenkova u nastojanju da zaštiti vozila od napada ukrajinskih FPV dronova koji ciljaju različita oklopna vozila duž linije fronta.

Vozila sa posebno širokim zaštitnim kavezom dobila su nadimak "kornjače", što je izazvalo podsmeh u obaveštajnim izveštajima.


 

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: