Svet 10

18.06.2024.

21:32

Rusi opkoljeni, predaju se? Preti "istrebljenje" VIDEO

Ooko 400 ruskih vojnika opkolile su ukrajinske trupe u oblasti grada Volčanska, u oblasti Harkova, i pred “uništenjem”, javljaju proukrajinski mediji.

Izvor: Novosti

Rusi opkoljeni, predaju se? Preti "istrebljenje" VIDEO
Shutterstock/zef art

Podeli:

Grad Volčansk je do sada bio u centru borbi između ukrajinskih i ruskih trupa.

Desetine ruskih vojnika već su navodno počele da se predaju kijevskim trupama. Situacija u ovoj oblasti fronta trenutno je konfuzna, a informacije o opkoljavanju ruskih trupa još nisu zvanično potvrđene ni od ukrajinskog Ministarstva odbrane, ni od ruske strane.

Grad Volčansk je glavna meta ruske ofanzive koja je počela prošlog meseca u oblasti Harkova.

Ukrajinska vojska objavila je na društvenim mrežama slike grupe ruskih vojnika – čiji broj nije preciziran – kako ukrajisnke snage bombarduju sa avijacijskim bombama GBU-39 SDB koje su im isporučile SAD, piše na društvenoj mreži X nalog OSINTtechnical, podružnica Belingekta, blisko povezanog sa zapadnim tajnim službama.

Otprilike 400 ruskih vojnika opkolile su ukrajinske trupe unutar industrijskog kompleksa u blizini Volčanska. Ukrajinci tvrde da su Rusi efektivno opkoljeni, da su svi putevi snabdevanja presečeni.

Prokijevski medijski izvori objavili su u nedelju popodne da se oko 30 ruskih vojnika koji su se sklonili u fabriku u blizini Volčanska navodno predalo ukrajinskim trupama.

Ruska vojska je do sada bezuspešno pokušavala da oslobodi 400 ruskih vojnika koji su bili izolovani u Volčansku, navode ukrajinski mediji. 

Rusija je 10. maja pokrenula kopnenu ofanzivu u oblasti Harkova (severoistočna Ukrajina) i uspela da probije ukrajinske odbrambene linije. Rusi, nakon što su uspeli da postignu zapažene uspehe u ovoj ofanzivi, usporili su tempo. Grad Volčansk je do sada bio u centru borbi između ukrajinskih i ruskih trupa.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

13:20

23.7.2024.

1 d

Podeli: