Svet 4

13.06.2024.

10:35

NATO: Sabotaža, odgovorićemo

Članice NATO-a spremne su da preduzmu oštrije akcije protiv ruskih špijuna u zemljama članicama alijanse, izjavio generalni sekretar te alijanse Jens Stoltenberg.

Izvor: Tanjug

NATO: Sabotaža, odgovorićemo
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Podeli:

Prema njegovim rečima, to bi bio odgovor na kampanju neprijateljskih aktivnosti Moskve koja uključuje činove sabotaže i sajber napade.

''Videli smo nekoliko primera sabotaže, pokušaja podmetanja požara, sajber napada, dezinformacija'', rekao je Stoltenberg novinarima, dodajući da će se ministri odbrane NATO-a na predstojećem sastanku u Briselu usredsrediti na ''rusku kampanju neprijateljskih aktivnosti protiv NATO saveznika'', preneo je Rojters.

Stoltenberg je rekao da će ministri takodje razgovarati o opcijama NATO-a da odgovori na ruske pretnje, uključujući zaštitu kritične pomorske i sajber infrastrukture, kao i ''stroža ograničenja za rusko obaveštajno osoblje u zemljama alijanse''.
 

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: