Svet 8

28.05.2024.

10:47

"NATO uvežbava nuklearne udare na Rusiju"

Šef granične službe ruske Federalne službe bezbednosti Vladimir Kulišov govorio je o nuklearnim vežbama NATO-a u blizini ruskih granica i objasnio kako stražari redovno osujećuju ukrajinske pokušaje da se infiltriraju u Rusiju.

Izvor: B92/Sputnik

"NATO uvežbava nuklearne udare na Rusiju"
Shutterstock/zef art

Podeli:

NATO uvežbava izvođenje nuklearnih udara na rusku teritoriju u blizini njenih granica, izjavio je za Sputnjik šef granične službe ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) Vladimir Kulišov.

"U blizini ruske granice pojačavaju se izviđačke aktivnosti NATO-a, raste intenzitet operativne borbene obuke trupa alijanse, tokom koje se razrađuju scenariji za izvođenje borbenih dejstava protiv Ruske Federacije, uključujući izvođenje nuklearnih udara na našoj teritoriji", rekao je on.

Visoki zvaničnik je dodao da situacija zahteva "preduzimanje odgovarajućih koraka za zaštitu i obezbeđenje granica".

Sprečeni pokušaji infiltracije u Rusiju

Ruski graničari zajedno sa borbenom grupom Sever osujetili su 29 pokušaja ukrajinskih diverzantskih i izviđačkih grupa da se infiltriraju na rusku teritoriju u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti, kao i na Krim od februara 2022. godine, rekao je Kulišov.

U međuvremenu se povećava broj raketnih i artiljerijskih udara na rusku teritoriju, a napadi dronovima na rusku vojnu, transportnu, energetsku i društvenu infrastrukturu postaju sve intenzivniji, rekao je Kulišov i dodao da su žrtve ovakvih terorističkih napada uglavnom civili, uključujući i starije osobe i decu.

Takođe je napomenuo da je 2023. godine sprečeno više od 5.500 pokušaja ulaska u Rusiju od strane pojedinaca povezanih sa međunarodnim terorističkim i ekstremističkim organizacijama, kao i specijalnih službi i oružanih formacija Ukrajine.

Pročitajte još: 

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: