Svet 0

23.05.2024.

19:50

"Pileći mozak": Glasaću za Trampa

Nekadašnja republikanska kandidatkija za predsedničku nominaciju u SAD Niki Hejli saopštila je da će na predsedničkim izborima u novembru glasati za Donalda Trampa.

Izvor: Tanjug

"Pileći mozak": Glasaću za Trampa
EPA-EFE/RICHARD ELLIS

Podeli:

Tramp joj je bio rival na primarnim stranačkim izborima.

Hejli je sada istakla da Tramp mora da radi na tome da pridobije njene glasače, prenosi Glas Amerike.

"Glasaću za Trampa. Ali stojim iza onoga što sam rekla kad sam se povukla iz primarne trke - Tramp bi trebalo da dopre do ljudi koji su glasali za mene, a ne samo da pretpostavi da će sada glasati za njega. I iskreno se nadam da će to i uraditi",  rekla je Hejli na Hadson institutu u Vašingtonu.

To je ujedno bilo i njeno prvo pojavljivanje u javnosti otkako je napustila trku za predsedničku nominaciju u Republikanskoj stranci, i prva javna podrška koju je dala Trampu.

Hejli, koja je bila ambasador SAD u UN u Trampovoj administraciji, povukla se iz trke pre dva meseca, ali tada nije podržala Trampa, već ga je optužila da pravi haos, da ne sarađuje sa međunarodnim saveznicima i dovodila je u pitanje da li sa 77 godina može da bude predsednik.

Tramp je, sa druge strane, često kritikovao ili vređao Hejli, pa je i nazivao "pilećim mozgom", kako navodi Glas Amerike.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: