Svet 0

22.05.2024.

13:25

Rusi: Oslobođeno

Ruska vojska oslobodila je Kleščejevku u Donjeckoj Narodnoj Republici, potvrdilo je danas Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Izvor: rt.rs

Rusi: Oslobođeno
Profimedia

Podeli:

Uspeh su postigle jedinice grupe trupa "Jug" . Ove jedinice izvele su uspešan napad i na 33. mehanizovanu i 79. desantno-jurišnu brigadu Oružanih snaga Ukrajine (OSU) kod tri mesta u DNR.

Jedinice grupe trupa "Sever" prodrle su u dubinu ukrajinske odbrane i izvele uspešan napad po 3. tenkovskoj, i 57. motorizovanoj pešačkoj brigadi OSU u Harkovskoj oblasti. U njoj su odbijena tri kontranapada Ukrajinaca.

Jedinice grupe trupa "Zapad" poboljšale su svoje pozicije na prednjem kraju i uspešan napale 66. mehanizovanu brigadu OSU i 106. brigadu teritorijalne odbrane kod Makejevke u LNR i Ivanovke u DNR. Kod Grigorovke u DNR odbijen je kontranapad jurišne brigade OSU.

Jedinice grupe trupa "Centar" poboljšale su svoj položaj na prednjem kraju, a takođe su izvele uspešan napad po jedinicama 24. i 100. mehanizovane brigade, 71. pešadijskoj brigadi i 68. brigadi lake pešadije u DNR. Tu je odbijeno sedam kontranapada ukrajinske armije.

Jedinice grupe trupa "Istok" zauzele su povoljniji položaj, javlja Ministarstvo odbrane. Izveden je uspešan napad po živoj sili i tehnici ukrajinske armije u DNR. Uspešno je odbijen i jedan kontranapad 72. mehanizovane brigade OSU kod Vladimirovke u DNR.

Jedinice grupe "Dnjepar" izvele su uspešan napad po 35. brigadi morske pešadije, 65. mehanizovanoj brigadi i 126. brigadi teritorijalne odbrane u Hersonskoj oblasti.

Zajedničkim radom operativno-taktičke avijacije, dronova, raketnih snaga i artiljerije uništena su dva skladišta municije i izveden je uspešan napad po živoj sili i tehnici u čak 102 mesta, navelo je na kraju svog dnevnog izveštaja rusko ministarstvo odbrane.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: