Svet 2

22.05.2024.

9:13

U toku je brutalna faza rata; Objavljen strašan snimak VIDEO

Rat u Ukrajini je u brutalnoj fazi, iako je možda i ispao iz fokusa Zapada. Žestoke borbe vode se na stotinama kilometara fronta. Upad Rusa preko granice i prodor prema Harkpvu samo je pojačao žestinu borbi.

Izvor: Index.hr

U toku je brutalna faza rata; Objavljen strašan snimak VIDEO
Shutterstock/Larich

Podeli:

Na društvenim mrežama pojavio se snimak snimak granatiranja sela Bilogorivke u regionu Luganjsku. Rusi su koristili velik broj projektila kojima su zasuli selo.

Rusija je u Ukrajini još prvih dana rata napustila taktiku brze okupacije. Kako je rat odmicao, sve više i više su koristili taktiku brutalnog razaranja, da bi onda vojska ušetala na područja koja su toliko razorena da se više nije imalo što braniti osim taktičke pozicije.

Nakon žestokog bombardovanja sledi upad oklopnim vozilima i pešadijom.

Takođe, osim "klasičnog" granatiranja, Rusija poslednjih meseci sve više koristi takozvane klizne bombe - jeftino, ali vrlo razorno oružje - kako bi osnažila svoju ofanzivu u Ukrajini. Smatra se da ih je više od 200 bačeno u samo sedam dana tokom napada na ukrajinski grad Vovčansk koji se nalazi blizu granice u Harkovskom regionu.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

21 h

Podeli: