Svet 22

15.05.2024.

15:54

Evo šta je napadač uzviknuo pre nego što je pucao u Fica

Na slovačkog premijera Roberta Fica danas je izvršen atentat, on je pogođen hicima u stomak i grudi, javlja slovački list Pravda.

Izvor: Tanjug

Evo šta je napadač uzviknuo pre nego što je pucao u Fica
Tanjug/Jan Kroslak/TASR via AP

Podeli:

Kako prenose pojedini slovački mediji, stanje povređenog premijera je teško, ali je van životne opasnosti i uskoro će biti operisan.

Navodno je pogođen sa dva do tri metka, pošto je napadač na njega ispalio pet hitaca.

Kako se navodi u izveštaju, prema rečima očevidaca, Fico je prišao građanima, nakon sednice vlade u gradu Handlovi, na oko 150 kilometara od Bratislave, a napadač mu je, navodno, pre nego što je otvorio vatru rekao: "Robo, dođi ovamo".

Nakon što su ga telohranitelji brzo odveli s mesta atentata, Fica su uneli u helikopter i prevezli ga u bolnicu. Policija je odmah savladala napadača.

Pročitajte i: 

Podeli:

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: