Svet 0

05.03.2024.

23:18

Zakazani izbori u Venecueli: Hoće li Maduro ostati predsednik?

Predsednički izbori u Venecueli, na kojima Nikolas Maduro treba da se kandiduje treći put, zakazani su za 28. juli, objavio je Nacionalni izborni savet.

Izvor: Beta

Zakazani izbori u Venecueli: Hoće li Maduro ostati predsednik?
EPA-EFE/MIGUEL GUTIERREZ

Podeli:

Vlada i opozicija dogovorili su se u oktobru na Barbadosu da će ti izbori biti održani u drugoj polovini 2024. godine u prisustvu međunarodnih posmatrača.

Glavnu kandidatkinju opozicije Mariju Korinu Mačado koja je bila u velikoj prednosti tokom stranačkih predizbora za kandidata, sud je za sada diskvalifikovao.

Očekuje se da će predsednik Nikolas Maduro da se kandiduje za novi mandat.

U planovima za izbore ne pominje se mogućnost učestvovanja kandidata kojima je vlada zabranila da se kandiduju za funkciju, uključujući najveću Madurovu protivnicu Mariju Korinu Mačado, piše AP.

Mačado je pobedila na unutarpartijskim izborima prošle godine koje je održala opoziciona frakcija poznata kao Unitarna platforma, koju podržavaju SAD. Njoj je prošlog leta zabranjeno da se kandiduje, a danas u objavi o izborima njeno ime nije pomenuto.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: