Svet 0

09.05.2024.

23:03

"Pokrenut je totalni rat"

Rusija nema nameru niti vojnu mogućnost da napadne neku od država članica NATO-a, ali protiv Zapada vodi hibridni rat, poručio je danas zamenik generalnog sekretara Severnoatlantske alijanse Mirčea Džoana.

Izvor: Tanjug

"Pokrenut je totalni rat"
Profimedia

Podeli:

''Očigledno, Rusija u ovom trenutku nema ni nameru ni mogućnost da vojno napadne bilo koju državu NATO-a, ali protiv nas je pokrenut totalni hibridni rat i suočavamo se sa sajber napadima, dezinformacijama, hibridnim ratom, problemima vezanim za sabotaže, aktima nasilja i atentatima'', ocenio je Džoana.

On je rekao da je zahvalan što je Rumunija članica NATO alijanse usred, kako navodi, krize i složenih tehnoloških i društvenih transformacija, prenosi Digi FM.

Naglasio je da je NATO u procesu promene, naročito kada su u pitanju odbrambeni planovi i povećanje vojne proizvodnje.

Kremlj je napomenuo da Ruska Federacija nikome ne preti, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese, piše RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Moskva ostaje otvorena za dijalog sa NATO-om na ravnopravnoj osnovi, a da Zapad mora da odustane od militarizacije Evrope.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: