Svet 0

09.05.2024.

23:03

"Pokrenut je totalni rat"

Rusija nema nameru niti vojnu mogućnost da napadne neku od država članica NATO-a, ali protiv Zapada vodi hibridni rat, poručio je danas zamenik generalnog sekretara Severnoatlantske alijanse Mirčea Džoana.

Izvor: Tanjug

"Pokrenut je totalni rat"
Profimedia

Podeli:

''Očigledno, Rusija u ovom trenutku nema ni nameru ni mogućnost da vojno napadne bilo koju državu NATO-a, ali protiv nas je pokrenut totalni hibridni rat i suočavamo se sa sajber napadima, dezinformacijama, hibridnim ratom, problemima vezanim za sabotaže, aktima nasilja i atentatima'', ocenio je Džoana.

On je rekao da je zahvalan što je Rumunija članica NATO alijanse usred, kako navodi, krize i složenih tehnoloških i društvenih transformacija, prenosi Digi FM.

Naglasio je da je NATO u procesu promene, naročito kada su u pitanju odbrambeni planovi i povećanje vojne proizvodnje.

Kremlj je napomenuo da Ruska Federacija nikome ne preti, ali da neće ignorisati akcije koje su potencijalno opasne po njene interese, piše RIA Novosti.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Moskva ostaje otvorena za dijalog sa NATO-om na ravnopravnoj osnovi, a da Zapad mora da odustane od militarizacije Evrope.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Podeli: