Svet 12

24.04.2024.

22:10

Tajna isporuka SAD; Potvrđeno: Moćno oružje stiglo u Ukrajinu

Sjedinjene Američke Države su Ukrajini isporučile rakete dugog dometa ATACMS u prethodnom paketu pomoći, zvanično je potvrdio zamenik portparola američkog Stejt departmenta Vedant Patel.

Izvor: Tanjug

Tajna isporuka SAD; Potvrđeno: Moćno oružje stiglo u Ukrajinu
Profimedia

Podeli:

"Da, mogu da potvrdim da su SAD po nalogu predsednika Ukrajini obezbedile rakete većeg dometa ATACMS “, rekao je on, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

On je pojasnio da je predsednik SAD Džozef Bajden u februaru naredio svom timu koji se bavi pitanjima nacionalne bezbednosti da ove rakete pošalje ukrajinskoj strani za njihovu upotrebu na suverenoj teritoriji Ukrajine.

"Isporuka je izvršena u okviru paketa pomoći koji su SAD objavile 12. marta, a ove rakete su stigle u Ukrajinu u aprilu. Nismo ovo ranije objavili zbog operativne bezbednosti Ukrajine na njen zahtev", rekao je predstavnik Stejt departmenta.

Briselski portal Politiko je ranije preneo da su SAD tajno poslale u Ukrajinu rakete dugog dometa ATACMS koje su prošle nedelje korišćene za napad na ruske trupe na privremeno okupiranom Krimu.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: