Svet 6

24.04.2024.

19:57

Apel Zelenskog: "Molim vas, širite istinu o ruskom teroru"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je danas strance koji rade u Ukrajini da "šire istinu o ruskom teroru".

Izvor: Tanjug

Apel Zelenskog: "Molim vas, širite istinu o ruskom teroru"
Profimedia

Podeli:

"Svi vi koji radite u Ukrajini, u Kijevu, podjednako sa svim Ukrajincima čujete vazdušnu uzbunu, nadate se snazi naše PVO i vidite kako naši ljudi obnavljaju život nakon udara. Molim vas da širite istinu o ratu – o ruskom teroru, u vašim zemljama, kao i da pomognete u jačanju naše protivvazdušne odbrane", rekao je Zelenski na sastanku sa predstavnicima partnerskih država, međunarodnih organizacija i ukrajinskim diplomatama.

Prema njegovim rečima, svi znaju koliko su efikasni patriot, IRIS, NASAMS i drugi savremeni sistemi za odbranu neba, prenosi Ukrinform.

"Oni su potrebni upravo ovde u Ukrajini: u Harkovu, Dnjepru, Odesi i drugim našim gradovima koji su pod ruskim napadima", dodao je predsednik Ukrajine.

Zelenski tvrdi da Rusija ima konkretan plan da poremeti globalnu mirovnu konferenciju o ukrajinskoj formuli mira, koja će biti održana u Švajcarskoj 15. i 16. juna.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: