Svet 12

24.04.2024.

15:20

Zelenski u velikom problemu: Vojska odlazi

U proteklih nekoliko nedelja 115. i 67. mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine napustile su svoje položaje bez naređenja, piše časopis "Forbs".

Izvor: Novosti

Zelenski u velikom problemu: Vojska odlazi
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Podeli:

"Loša vest je da je ono što se dogodilo sa 115. mehanizovanom brigadom sistemske prirode. To je već druga ukrajinska jedinica (koja je napustila svoje položaje) na istočnom frontu u poslednjih nekoliko nedelja", piše časopis.

"Forbs" skreće pažnju na činjenicu da je ova brigada "važila za jednu od najboljih u ukrajinskoj vojsci".

Istovremeno, prva jedinica koja je pobegla sa svojih položaja bila je 67. mehanizovana brigada, koja se borila u rejonu sela Časov Jar, ali je pretrpela poraz zbog unutrašnjih sukoba u komandi, objašnjava se u članku.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: