Svet 56

24.04.2024.

12:10

NATO digao avione; Počinje napad?

Od ranih jutarnji sati u vazdušnom prostoru nad međunarodnim vodama Crnog mora izvedeno je više letova aviona i bespilotnih letelica Pomorskog vazduhoplovstva i Mornarice SAD.

Izvor: B92.net

NATO digao avione; Počinje napad?
EPA-EFE/Robert Ghement

Podeli:

Konkretno, primećena su dva aviona Američke mornarice P-8A "posejdon" kako vrše prelet u blizini ukrajinskog FIR-a, dok vazduhoplovne snage SAD imaju još dva aviona u toj oblasti, "KC-135 stratotanker" za punjenje gorivom i izviđački avion "RK-4B global".

Kako javlja grči portal Pronews.gr, avion će verovatno biti uključen u ažuriranje podataka o ciljanju ruskih pozicija na poluostrvu Krim, pripremajući teren za upotrebu raketa ATACMS u ukrajinskoj vojsci kada im one budu isporučene.

Podsećamo, američki "posejdon" je ranije dao podatke o gađanju ukrajinskog protivbrodskog raketnog niza "neptun", koji je potopio rusku krstaricu "Moskva".

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: