Svet 56

24.04.2024.

12:10

NATO digao avione; Počinje napad?

Od ranih jutarnji sati u vazdušnom prostoru nad međunarodnim vodama Crnog mora izvedeno je više letova aviona i bespilotnih letelica Pomorskog vazduhoplovstva i Mornarice SAD.

Izvor: B92.net

NATO digao avione; Počinje napad?
EPA-EFE/Robert Ghement

Podeli:

Konkretno, primećena su dva aviona Američke mornarice P-8A "posejdon" kako vrše prelet u blizini ukrajinskog FIR-a, dok vazduhoplovne snage SAD imaju još dva aviona u toj oblasti, "KC-135 stratotanker" za punjenje gorivom i izviđački avion "RK-4B global".

Kako javlja grči portal Pronews.gr, avion će verovatno biti uključen u ažuriranje podataka o ciljanju ruskih pozicija na poluostrvu Krim, pripremajući teren za upotrebu raketa ATACMS u ukrajinskoj vojsci kada im one budu isporučene.

Podsećamo, američki "posejdon" je ranije dao podatke o gađanju ukrajinskog protivbrodskog raketnog niza "neptun", koji je potopio rusku krstaricu "Moskva".

56 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: