Svet 1

24.04.2024.

13:43

Peskov: Moskva se pridržava Putinove ideje o stvaranju tampon zone u Ukrajini

Moskva se pridržava ideje predsednika Rusije Vladimira Putina o stvaranju "tampon zone" u Ukrajini za zaštitu od oružja dugog dometa, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

Peskov: Moskva se pridržava Putinove ideje o stvaranju tampon zone u Ukrajini
EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Podeli:

"Što se toga tiče, ništa se nije promenilo", rekao je on, odgovarajuci na pitanje novinara, preneo je Tass.

Portparol Kremlja je dodao da je pitanje borbe protiv dalekometnog oružja koje se isporučuje Ukrajini i potencijalnih udara na područja u kojima je koncentrisano "prilično u nadležnosti oružanih snaga".

"Nismo kvalifikovani da bilo šta kažemo u vezi sa tim", rekao je Peskov.

Si-En-En je ranije javio, pozivajući se na izvore u američkom Kongresu, da novi paket američke pomoci Ukrajini uključuje rakete ATACMS dometa 290 kilometara.

Vašington je prethodno ograničio domet raketa poslatih u Kijev na 160 kilometara da ne bi mogle da se koriste za gadjanje ruskog tla.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: