Nova vest
close

Krim

Svet

Putine, razneli su ga VIDEO

Na ruskim Telegram kanalima pojavio se snimak na kojem ukrajinske bespilotne letelice hirurški preciznim udarom pogađaju radarsku stanicu 91N6, koja je deo ruskog sistema protivvazdušne odbrane S-400, na privremeno okupiranom Krimu.

12:00

1.5.2025.

49 d

Svet

"Rekao sam mu da ćemo mi to da uradimo"

Američki predsednik Donald Tramp rekao je predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom u Vatikanu da će Sjedinjene Američke Države, a ne Ukrajina, priznati Krim kao deo Rusije, javlja Aksios.

16:01

30.4.2025.

50 d

Svet

Rusija: Ovo je naš imperativ

Međunarodno priznanje Krima, samoproglašene Donjecke Narodne Republike, samoproglašene Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti kao ruskih je imperativ u razrešenju konflikta Rusije i Ukrajine, izjavio je danas Sergej Lavrov.

11:13

28.4.2025.

52 d

Blizu kraj rata?

"Prestani da pucaš i potpiši, neprijatelj ti je spreman"

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da misli da je njegov ukrajinski kolega Volodimir Zelenski spreman da preda Krim Rusiji kao deo mirovnog sporazuma, uprkos tome što je Kijev prethodno odbijao taj predlog.

8:00

28.4.2025.

52 d

Svet

Priznao je: Tako je, Trampe, ne možemo nikako

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da ukrajinske snage neće moći da povrate kontrolu nad Krimom, dodavši da SAD neće morati da šalju trupe kao deo bezbednosnih garancija.

23:19

25.4.2025.

55 d

Udarac za Zelenskog

Kapitulacija SAD? Tramp će ih priznati

Adminstracija američkog predsednika Donalda Trampa spremna je da prizna rusku kontrolu nad Krimom kao deo predloga da se pomogne okončanju rata sa Ukrajinom, prenosi CNN, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika upućenog u ovo pitanje.

8:00

19.4.2025.

61 d

Drama iznad Crnog mora

NATO borbeni avioni poleteli; Bliže su nego ikada... FOTO

Rekordna francusko-britanska vazdušna operacija omogućila je NATO borbenim avionima blizak pristup Krimu, kao i retku upotrebu aviona sa nosača i špijunskog aviona U2, potvrdila je u utorak vodeća ruska vojna informativna platforma.

19:17

16.4.2025.

64 d

Izdvajamo

Info - B92

Kosovo

Nastavlja se progon Prištine: Poternica za šestoricom Srba

Osnovni sud privremenih institucija u Prištini izdao je poternicu za šestoricom Srba osumnjičenih za, kako je navedeno, "krivična dela vezana za učešće u masi koja je počinila huliganstvo, a u nekim slučajevima i neovlašćeno posedovanje oružja".

7:11

20.6.2025.

6 min

Svet

Tramp: Nemaju pojma šta ja mislim

Američki predsednik Donald Tramp demantovao je pisanje lista Vol strit džornala da je odobrio planove Sjedinjenih Američkih Država za napad na Iran, rekavši da taj list "nema pojma" šta on misli o sukobu Izraela i Irana.

7:01

20.6.2025.

17 min

Život - B92

Latest Novo Sport Sport b92 Video Video Menu Menu