Svet 4

22.04.2024.

8:25

Ukrajina za sedam dana postaje moćna? Čeka se Džozef Bajden

Pentagon će isporučiti deo oružja ukrajinskim snagama za manje od nedelju dana, nakon što se završe sve procedure za usvajanje relevantnog zakonodavstva.

Izvor: Klix.ba

Ukrajina za sedam dana postaje moćna? Čeka se Džozef Bajden
Profimedia

Podeli:

Američki zvaničnici rekli su da je Pentagon spreman da pruži značajnu vojnu pomoć Ukrajini nakon što Senat sledeće sedmice odobri predlog zakona o pomoći Ukrajini, a predsednik Džozef Bajden ga potpiše, piše Washington Post.

Ministarstvo odbrane SAD, koje je upozorilo da će Ukrajina postepeno da gubi tlo pod nogama od ruskih snaga i da će  pretrpetii značajne gubitke bez hitne akcije sa Kapitol Hila, počelo je sa sastavljanjem paketa pomoći mnogo pre predstojećeg glasanja u pokušaju da ubrza proces, rekli su zvaničnici.

Jedan zvaničnik je procenio da će delu oružja biti potrebno manje od sedam dana da stigne do fronta.

Verovatno je da će Pentagon poslati novu seriju opreme za protivvazdušnu odbranu i municiju u Ukrajinu, ključnu za borbu protiv nemilosrdne ruske kampanje protiv civilne infrastrukture zemlje.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: