Svet 0

19.04.2024.

18:02

Amerika upozorena "u poslednjem trenutku"

Sjedinjene Američke Države rekle su ministrima spoljnih poslova G7 da su od Izraela dobile informaciju u "poslednjem trenutku" o napadu na Iran, saopštio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

Izvor: Tanjug

Amerika upozorena "u poslednjem trenutku"
EPA-EFE/WILL OLIVER

Podeli:

Tajani je rekao novinarima na Kapriju da su SAD podelile ovu informaciju na jutarnjoj sesiji, koja je promenjena u poslednjem trenutku kako bi se fokusirala na izraelski napad, prenosi Al Džazira.

Državni sekretar SAD Entoni Blinken odbio je da komentariše napad Izraela na Iran istakavši isključivo da Vašington nije ni na jedan način umešan u eskalaciju sukoba.

Američki zvaničnik prethodno je rekao za Si-En-En (CNN) da je Izrael napao iranski grad Isfahan u znak odmazde za iranski napad na Izrael od 13. aprila, a iranski mediji objavili su da su oborena tri drona iznad Isfahana.

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: