Svet 9

19.04.2024.

6:50

Izrael napao Iran VIDEO

Izrael je jutros izveo napad na teritoriju Irana, rekao je neimenovani američki zvaničnik za CNN.

Izvor: Tanjug

Izrael napao Iran VIDEO
Profimedia

Podeli:

Meta nije nuklearna, prema tvrdnjama ovog zvaničnika.

Opseg ciljeva nije preciziran, ali "nuklearne i civilne lokacije očigledno nisu bile u toj kategoriji“, dodao je drugi zvaničnik, navodi američka televizija.

Iranska državna televizija javila je da su tri drona primećena iznad neba u Isfahanu oko 12:30 po lokalnom vremenu i da su uništeni nakon što je aktiviran sistem protivvazdušne odbrane zemlje, navodi Rojters.

Možda vas zanima

Svet

Panika: Šta je sa nuklearkama?

Iran je danas aktivirao protivvazdušnu odbranu iznad Isfahana, zbog čega su se čule eksplozije u tom gradu, prenela je državna novinska agencija IRNA.

7:05

19.4.2024.

12 d

Ranije je poluzvanična novinska agencija Fars javila da su se u blizini međunarodnog aerodroma u Isfahanu čule "eksplozije".

Provincija Isfahan je sedište velike vazdušne baze, velikog kompleksa za proizvodnju raketa i nekoliko nuklearnih lokacija, navodi BBC.

Iranska agencija IRNA izveštava da su obustavljeni letovi iznad nekoliko gradova u zemlji.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: