Svet 0

18.04.2024.

23:10

Netanjahu poručio Berbok: "Izraelci nisu nacisti, nema gladi u Gazi"

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok je u toku razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom o humanitarnoj situaciji u Pojasu Gaze navodno optužila Izrael da je izazvao krizu gladi u palestinskoj enklavi.

Izvor: Tanjug

Netanjahu poručio Berbok: "Izraelci nisu nacisti, nema gladi u Gazi"
Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Podeli:

Kako se navodi, Netanjahu je navodno na to odgovorio: "Mi nismo nacisti'', javlja izraelski Kanal 13.

Kanal 13 izveštava da je Netanjahu, kada je nemačka šefica diplomatije ponudila da pokaže njemu i ministru za strateška pitanja Ronu Dermeru fotografije gladne dece u Gazi, odgovorio da postoje slike pijaca i plaža u Pojasu Gaze i da tamo ''nema gladi'', prenosi Tajms of Izrael.

Na društvenim mrežama kruže fotografije koje navodno pokazuju tezge na pijacama i stanovnike Gaze kako uživaju na plaži, nakon što je izraelska vojska pre dve nedelje povukle kopnene snage iz južnog dela Pojasa Gaze.

Berbok je navodno preporučila Izraelu da prestane da širi fotografije života koji se navodno vraća u normalu u palestinskoj enklavi ''jer one ne prikazuju pravu situaciju u Gazi'', gde zapravo vlada glad.

''To je stvarno. To je stvarnost. To nije ono što su nacisti napravili, mi nismo kao nacisti koji su proizvodili lažne slike", navodno je odgovorio Netanjahu.

Prema izveštaju Kanala 13, Berbok je izraelskog lidera upitala da li time želi da kaže da lekari na terenu, kao i mediji, ne govore istinu o situaciji u enklavi.

Berbok je doputovala u Izrael u sredu, nakon iranskog napada na Izrael u noći između subote i nedelje, kada je u pravcu ove zemlje lansirano oko 350 dronova i raketa, podseća Tajms of Izrael.

Nemačka je pozvala Izrael da pokaže uzdržanost nakon napada, upozoravajući da bi svako dodatno direktno neprijateljstvo sa Iranom moglo da dovede Bliski istok u sveopšti rat.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: