Svet 1

15.04.2024.

16:17

SAD povećale humanitarnu pomoć Gazi; "Potreban nam je prekid vatre"

Humanitarna pomoć koja stiže u Pojas Gaze u velikoj meri je povećana u poslednjih nekoliko dana, saopštio je danas portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Izvor: Tanjug

SAD povećale humanitarnu pomoć Gazi; "Potreban nam je prekid vatre"
Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Podeli:

On je dodao da SAD moraju omogućiti da pomoć nastavi da stiže enklavu.

''Pomoć je povećana i to prilično dramatično u samo poslednjih nekoliko dana'', rekao je Kirbi, prenosi Rojters.

Prethodno je turski ministar spoljnih poslova Hakan Fidan u telefonskom razgovoru sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom poručio da je neophodna neometana distribucija pomoći Palestincima u Pojasu Gaze, kao i hitan prekid vatre. On je dodao da je sukob u enklavi osnovni uzrok krize na Bliskom istoku.

Turski ministar spoljnih poslova je apelovao na zemlje koje imaju uticaj na Izrael da pošalju ''ispravne poruke'' kako bi se sprečila dalja eskalacija regionalnih tenzija.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: