Svet 0

18.04.2024.

15:05

Gvozdena kupola zakazala? Pogođena baza, veliki broj ranjenih

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila da je u sredu napala bazu izraelske vojske, a izraelska vojska da je u napadu ranjeno 14 vojnika, među njima šest teško.

Izvor: Klix.ba

Gvozdena kupola zakazala? Pogođena baza, veliki broj ranjenih
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit, File

Podeli:

Napad se dogodio u selu na severu zemlje.

To je treći dan zaredom kako Hezbolah napada baze na severu Izraela, što izaziva velika previranja u reigonu nakon što je Iran  direktno napao Izrael tokom vikenda u znak odmazde za smrtonosni napad na teheranski konzulat u Damasku.

Hezbolah je saopštio da je pokrenuo "kombinovani napad navođenim projektilima i eksplozivnim bespilotnim letelicama na novo vojno izviđačko komandno središte u Arab el-Aramšeu", selu s arapskom većinom u severnom Izraelu u blizini libanske granice.

Medicinski centar objavio je u saopštenju da je primio 14 ranjenih osoba.

Hezbolah je naveo da je napad došao "kao odgovor na ubijanje brojnih boraca otpora u Ain Balu ​​i Šehabiji" u utorak.

U ponedeljak je Hezbolah gađao izraelske trupe eksplozivnim napravama, ranivši četiri vojnika koji su prešli na libansku teritoriju, što je bio prvi takav napad u šest meseci sukoba.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: