Svet 0

18.04.2024.

15:05

Gvozdena kupola zakazala? Pogođena baza, veliki broj ranjenih

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila da je u sredu napala bazu izraelske vojske, a izraelska vojska da je u napadu ranjeno 14 vojnika, među njima šest teško.

Izvor: Klix.ba

Gvozdena kupola zakazala? Pogođena baza, veliki broj ranjenih
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit, File

Podeli:

Napad se dogodio u selu na severu zemlje.

To je treći dan zaredom kako Hezbolah napada baze na severu Izraela, što izaziva velika previranja u reigonu nakon što je Iran  direktno napao Izrael tokom vikenda u znak odmazde za smrtonosni napad na teheranski konzulat u Damasku.

Hezbolah je saopštio da je pokrenuo "kombinovani napad navođenim projektilima i eksplozivnim bespilotnim letelicama na novo vojno izviđačko komandno središte u Arab el-Aramšeu", selu s arapskom većinom u severnom Izraelu u blizini libanske granice.

Medicinski centar objavio je u saopštenju da je primio 14 ranjenih osoba.

Hezbolah je naveo da je napad došao "kao odgovor na ubijanje brojnih boraca otpora u Ain Balu ​​i Šehabiji" u utorak.

U ponedeljak je Hezbolah gađao izraelske trupe eksplozivnim napravama, ranivši četiri vojnika koji su prešli na libansku teritoriju, što je bio prvi takav napad u šest meseci sukoba.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

9 h

Podeli: