Svet 0

18.04.2024.

11:34

Episkop se obratio mladiću koji ga je napao nožem u crkvi u Sidneju

Pravoslavni episkop Mar Mari Emanuel, koji je u ponedeljak uveče propovedao u Crkvi Hrista Dobrog Pastira u Vejkliju na jugozapadu Sidneja kada je 19-godišnji dečak prišao oltaru i nasrnuo nožem na njega, kaže da je "dobro i da je sve oprostio napadaču".

Izvor: Telegraf.rs

Episkop se obratio mladiću koji ga je napao nožem u crkvi u Sidneju
Profimedia

Podeli:

Episkop Emanuel je hitno prevezen u bolnicu u Liverpulu, gde se još uvek oporavlja. Povodom nemilog incidenta, obratio se iz bolničkog kreveta u snimljenoj izjavi koju je crkva objavila u četvrtak ujutro.

Pravoslavni episkoš je sve uverio da se "brzo oporavlja" i da nema potrebe da se brinemo za njega.

On je takođe dao savet nakon nereda neposredno nakon navodnog napada, pozivajući sve da se ponašaju "po Hristu", prenosi Daily mail.

"Gospod Isus nas nikada nije naučio da se borimo. Gospod Isus nas nikada nije naučio da uzvratimo, Gospod Isus nam nikada nije rekao oko za oko i zub za zub", rekao je episkop u svom obraćanju.

"Gospod Isus je rekao: 'Nikad na zlo ne vraćaj zlom, nego na zlo uzvraćaj dobrim'. Dakle, dragi moji, želim da uvek budete mirni. Moramo da uvek budemo i građani koji poštuju zakon. Iznad svega, mi smo hrišćani i treba da se tako ponašamo", dodao je.

Otac Emanuel je zahvalio Gospodu za "šta god da mu se desi" i dodao da je to veliki "blagoslov".

Episkop je poslao potresnu poruku svom navodnom napadaču, koji je takođe u bolnici i izrazio oprost za sve njegove grehe, pa čak i za napad.

"Kažem mu 'Ti si moj sin. Volim vas i uvek ću se moliti za vas'", poručio je episkop Emanuel.

Episkop Emanuel je dodao da "ima ljubav" za sve ljude svih vera.

"Nemam ništa u srcu osim ljubavi prema svima, bez obzira da li je ta osoba hrišćanin ili ne", dodao je.

Sveštenik Emanuel je završio svoju četvorominutnu poruku podsećajući vernike da odražavaju Hrista u svojim životima i da poštuju zakon.

Otac Isak Rojal, koji je takođe povređen u navodnom napadu, pušten je iz bolnice u sredu.

Podsetimo, australijska policija uhapsila je muškarca (19) u sredu uveče u Dunsajdu na zapadu Sidneja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: