Svet 4

15.04.2024.

14:47

Novi užas u Sidneju: Izbodeni sveštenik i vernici u crkvi; Oglasila se policija VIDEO

Lider crkve Hrista dobrog pastira na zapadu Sidneja Mar Mari Emanuel i još četiri osobe su povređene u napadu nožem u crkvi, javljaju australijski mediji.

Izvor: Tanjug

Novi užas u Sidneju: Izbodeni sveštenik i vernici u crkvi; Oglasila se policija VIDEO
Tanjug/Steven Saphore/AAP Image via AP

Podeli:

Napad se dogodio u Vejkliju, 30 kilometara zapadno od poslovnog centra Sidneja, u 19.00 časova po lokalnom vremenu, dok je episkop držao službu, koja je uživo prenošena onlajn, preneo je Najn njuz (9 News).

Na lice mesta su izašli pripadnici policije i Hitna pomoć.

Među povređenima su četiri muškarca, za koje se veruje da su stara 60, 50, 30 i 20 godina. Povređeni su prebačeni u bolnicu, a navedeno je i da je odeljenje hitne pomoći u bolnici "Liverpul" zatvoreno.

Povređeni nisu zadobili povrede opasne po život. Policija je potvrdila da je reagovala na izveštaje o ubodu nožem i da se jedan muškarac nalazi u pritvoru.

Pripadnici policije su uhapsili muškarca i on sarađuje u istrazi, navedeno je u saopštenju. Biskup Mar Mari Emanuel je popularan, ali izaziva podele među ortodoksnom zajednicom, a mnoge njegove propovedi se dele na internetu.

On je privukao pažnju tokom karantina u vreme korona virusa u junu 2021. kada je kritikovao ograničenja i vakcine. Za sada nema naznaka šta je izazvalo današnji napad.

Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon što je šest osoba izbodeno nožem u sidnejskom tržnom centru Vestfield Bondi Džankšen. Za sada nema informacija da su ova dva događaja povezana.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: