Svet 1

15.04.2024.

18:59

Pojavio se novi, jezivi snimak iz Sidneja: Pogledajte šta je napadač uradio FOTO/VIDEO

Napadač koji je u ponedeljak nožem izbo biskupa tokom službe u crkvi u Sidneju smejao se tokom hapšenja.

Izvor: Kurir.rs

Pojavio se novi, jezivi snimak iz Sidneja: Pogledajte šta je napadač uradio FOTO/VIDEO
EPA-EFE/PAUL BRAVEN AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Podeli:

Na šokantnom snimku vidi se kako se petnaestogodišnji napadač smeje dok ga vernici i policija drže na podu crkve.

Biskup Mari Emanuel, podsetimo, izboden je u ponedeljak oko 19 sati po lokalnom vremenu dok je propovedao u crkvi Hrista Dobrog Pastira u Vejkliju na zapadu Sidneja. Napadač je potom povredio još četvoro prisutnih.

To je drugi napad nožem u Sidneju za samo 48 sati nakon što je Džoel Кoči (40) ubio pet žena i jednog muškarca u tržnom centru Bondi na istoku grada.

Propoved je direktno prenošena na Jutjub kanalu biskupije.

Videlo se kako biskupu mirno prilazi muškarac obučen u tamnu duksericu. Odjednom se zatrčao i nožem nekoliko puta ubo biskupa, koji se stropoštao na zemlju, a hrabri vernici su skočili sa svojih mesta i pojurili napadača.

Na novom snimku vidi se napadač kako se smeši u kameru dok ga drži crkvenjak čije su farmerke umrljane krvlju. Mediji navode da su ga prisutni savladali i držali na podu dok nije došla policija.

Biskup Emanuel, koji ima ogroman broj pratilaca na društvenim mrežama, više puta je izboden nožem i hitno prebačen u bolnicu. Na jednom snimku se vidi kako je na nosilima prebačen u kola hitne pomoći.

Na ulicama oko crkve izbili su neredi jer je razjarena masa htela da se dočepa napadača. Lokalna policija bila je prinuđena da upotrebi suzavac protiv gnevnih stanovnika. Na snimcima nereda koji su objavljeni na društvenim mrežama vide se građani koji protestuju kako bacaju flaše i cigle na policijsku barijeru.

"Oko za oko", čuje se na snimku.

Australijska policija tek treba da potvrdi identitet napadača.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: