Svet 10

18.04.2024.

8:37

Preokret; Odmazde neće biti?

Izraelska vlada neće sprovesti odmazdu za masovni napad Irana na izraelsku teritoriju prošlog vikenda, javljaju strani mediji.

Izvor: B92.net

Preokret; Odmazde neće biti?
Profimedia

Podeli:

Ipak, kako se navodi Izrael zadržava svoju "prvobitnu spremnost da nastavi sa odmazdom koja će biti drugačija od planirane".

Kako je izvestio izraelski državni TV kanal Kan, izraelski premijer Benjamin Netanjahu "odlučio je da ne sprovodi unapred odobrene planove za izvođenje uzvratnih udara na Iran nakon razgovora sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom".

Možda vas zanima

Svet

Uništena vojna baza; "Ovo je opomena"

I dalje je neizvesno kako će Izrael odgovoriti na napad Irana. Kabinet izraelskog premijera podeljen je po tom pitanju, a izraelski saveznik SAD poručuje Netanjahuu da odgovor mora biti suzdržan.

23:05

17.4.2024.

13 d

"Diplomatska osetljivost je podignuta i zaista će biti odmazde, ali će biti drugačija od onoga što je prvobitno zamišljeno", rekao je neimenovabni izraelski visoki zvaničnik TV kanalu Kan.

Naravno, ovo može biti taktički potez da se u Iranu izazove samozadovoljstvo i da Izrael izvrši udar u bilo koje vreme, ocenjuje pak grčki portal Pronews.gr.

Možda vas zanima

Svet

Bibi, grešiš

Pristup izraelskog premijera Benjamina Netanijahua ratu u Gazi je "pogrešan", saopštio je američki predsednik Džozef Bajden.

7:57

10.4.2024.

21 d

Izraelski izvori rekli su američkom novinskom sajtu Akios da je izraelska vlada razmatrala mogućnost pokretanja uzvratnog udara u ponedeljak, dve noći nakon iranskog napada, ali je na kraju odlučila da se tom napadu „neda zeleno svetlo".

"Ne znamo koliko je Izrael zaista bio blizu tog napada", rekao je američki zvaničnik za Akios.

Prema istom izveštaju, Izrael je u ponedeljak obavestio administraciju američkog predsednika Bajdena, koja inače Netanijahua poziva na uzdržanost, da je odlučio da sačeka.

Možda vas zanima

Svet

Kameron upozorio: Jasno je...

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron po dolasku u Jerusalim izjavio da je jasno da Izrael "donosi odluku kako će da deluje".

13:29

17.4.2024.

13 d

Svet

Stvoreno je "čudovište"

Dok svet čeka odgovor Izraela na iranski napad, u medijima se pojavljuje sve više detalja o multinacionalnim naporima preduzetim da se veliki iranski napad osujeti.

16:26

16.4.2024.

14 d

Prema informacijama američke televizijske mreže ABC Nevs, izraelska vlada je proteklih dana dva puta razmatrala mogućnost odmazde Iranu, ali na kraju nije dala naređenje.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: